Overige schapen

Naast de bijzondere rassen hebben wij ook nog een klein aantal andere schapen. 

Herdwicks

Olleke en Olivia zijn twee Herdwick schapen. De Herdwick is een primitief schapenras. Ze zijn niet heel groot en hebben een gemakkelijk, aanhankelijk karakter.

De wol is ruig! En kent prachtige kleurschakeringen.

 

 

Kruislingen

Klaartje

Zij is een kruising tussen een Wiltshire Horn en een kruising Texelaar/Zwarbles. Hierdoor heeft ze niet een hele dikke wollen vacht en is dus minder vatbaar voor myasis. Ze lammert gemakkelijk af terwijl haar lammetjes door zouden kunnen gaan voor Texelaarlammetjes. Ze is dus een ideaal moederdier. Maar wij houden haar vooral vanwege haar karakter.

 


Catrien en Catootje zijn een kruising met een Zeeuws Melkschaap. Dat is ook nog goed te zien. We hebben hen met de fles grootgebracht. Intussen zijn ze zelf al voor de tweede keer moeder. Ze verloochenen hun afkomst niet want voor de lammeren hebben ze  melk in overvloed. We hebben beiden laten dekken door een bonte ram. De combinatie leidt tot prachtige bonte lammetjes.

 

Een paard, een pony en een Shetland.

Toen Melvin, een schimmelhengst geboren werd, wist Johan al dat hij die zou willen kopen. Melvin heeft hoog in de dressuur gereden. Succes, de bonte pony heeft prachtige veulens gekregen. En Minor, de Shetlandpony was ooit een gewilde dekhengst. Nu zijn de dieren allen al op leeftijd en genieten ze op 'de Looman' vooral van hun oude dag!

 

Tinkers

Inmiddels galoppeert er ook weer jong bloed door de weilanden van "De Looman " In 2017 is Johan 50 geworden. Van het verjaardag geld dat hij kreeg heeft hij een prachtig Tinker merrie veulen gekocht. Ze heeft de naam Poppy.

Een jaar later kreeg Poppy een zus. Van de zelfde vader en moeder een totaal andere kleur namelijk bont. Omdat dit de favoriete kleur voor een Tinker is vindt Johan, is besloten dat ook Lilly op de Looman komt wonen.

Laurien, de koe

Verleden jaar werd Laurien direct naast ons huis geboren. Een prachtig kalfje die na twee weken verhuisde naar de Looman. Intussen wordt het al een hele koe. Het is een prachtig beest die goede maatjes met de schapen is geworden.

 

In het voorjaar van 2017 is ze ook naar buiten gegaan. In het begin kreeg ze een weitje voor haarzelf. Laurien vond het duidelijk niets. Nu loopt ze tussen de schapen, naast de paarden en ze is helemaal tevreden.

 


Twee honden en twee katten

 

Tenslotte zorgen Mazzel en Willem dat wij geen muizen in de schuur hebben. Mazzel, een rode kater werd drie jaar geleden in een schuur gevonden, verlaten door zijn moeder, net een week oud. We hebben hem met de fles grootgebracht. Willem is onder onze keukentafel geboren. Helaas is zijn moeder plotseling verdwenen maar Willem is er nog! Ze doen hun best om echte boerderijkatten te zijn!

 

En Last but not least:  Tot voorjaar 2018 bewaakten Dexter en Fausto samen het erf. Helaas is Fausto door een ongeluk overleden . Zorro heeft nu zijn plek ingenomen. 

In augustus 2018 is Zorro op de Looman komen wonen. Zorro is een kruising tussen een border collie en een altdeutsche hütehund  type strobel.

Zorro brengt veel leven in de brouwerij op "de Looman "