Lamsvlees

Hoewel we er naar streven om zoveel mogelijk van onze dieren voor het leven en de fok te behouden, zal dat niet altijd lukken.  Dat betekent dat zo af en toe lammeren naar de slacht moeten.  Al onze schapen zijn oorspronkelijke vleesrassen en dat betekent dat de kwaliteit van het vlees zeer goed is en een natuurlijke smaak heeft.

 

Als een lam dan toch geslacht moet worden, dan brengen wij het zelf naar een ambachtelijke slager zodat het lam weinig stress kent. Vervoer in een veewagen zijn ze namelijk wel gewend omdat ze regelmatig in de kar naar een andere wei gebracht worden. Want tot aan het moment van de slacht eten onze lammeren hoofdzakelijk gras. Ons lamsvlees is dus met recht gras geweid en we kunnen u garanderen dat onze lammeren een goed leven hebben gehad in het open veld.

 

Mocht u interesse hebben in lamsvlees, informeert u dan bij ons voor de mogelijkheden. U kunt bij ons een heel of een half lam bestellen wat wij dan u voor laten klaarmaken in een vleespakket. De pakketten worden samengesteld uit; achterbouten, schouders (voorbouten), zadel (in plakken of één stuk), shoarma, koteletten en de rest gehakt en de uitgesneden botten als soepvlees. Alles wordt vacuüm verpakt. De prijs bedraagt €12,= per kilo en van één lam komt circa 15-20 kilo vlees inclusief bot en afhankelijk van het ras. Op deze manier maken we ons eigen product en krijgt u eerste klas grasgeweid scharrelvlees. Voor de Portlandlammeren (als ze er zijn) berekenen wij een prijs van 17 euro per kilo. Dit omdat het vlees van een Portland uniek en zeldzaam is en bovendien een zeer verfijnde smaak heeft. Niet voor niets wilde het Engelse koninghuis in vroegere jaren alleen maar het lamsvlees van een Portland eten.

 

Het is ook mogelijk om het lam bij een erkende slager halal te laten slachten.